Piwa rzemieślnicze w pubie

0
6

Jesteśmy zalewani setki różnego rodzaju piw, które tak naprawdę ciężko nazwać piwem. Jeśli piwo nie zawiera w sobie chmielu, ani innego słodu, a jest wyprodukowane jedynie na bazie chemicznym odczynników, w takiej sytuacji ciężko nazwać ten napój piwem. Na półkach sklepowych dominują piwa, które mają się dobrze sprzedawać, czyli koszt uzyskania produktu i cena mają przynieść producentowi możliwie największy zysk. W tym morzu podróbek jest jednak nadzieja dla prawdziwych piwoszy. Fanom prawdziwego piwa polecam dokonywać zakupy w lokalnych browarach, lub pubach, które coraz częściej warzą piwo na własne potrzeby. Z reguły są to piwa sezonowe i mają krótką datę ważności, gdyż do ich produkcji zostały użyte tylko naturalne składniki. Ja osobiście jestem zadowolony, gdy mogę znaleźć piwa rzemieślnicze w pubie, nawet jeśli muszę za nie zapłacić więcej, niż za normalną puszkę, czy szklaną butelkę w sklepię. Płacąc tą cenę, mam świadomość, że płacę za pewną jakość i smak, którym się mogę cieszyć.